Beste billån

Med Dittbillån.no kan du få svært gunstig rente på billån. Er du på jakt etter markedets beste billån, bør du søke lån hos oss.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert

Gunstig rente på billån

Vi tilbyr billån med egenkapital som sikkerhet. Jo høyere egenkapital du stiller med, jo lavere rente får du. Har du minimum 35 % egenkapital får du det beste lånet med gode betingelser. Velg det alternativet som passer deg best når du søker lån hos oss, så kontakter vi deg innen kort tid.

Med Dittbillån.no får du de billigste og beste billånene. Det er enkelt og gebyrfritt.* Søk i dag, og få et godt tilbud.

Beste billån

Happy young couple enjoying on a long drive in a car.

Dittbillån.no tilbyr kanskje Norges beste billån innenfor våre vilkår. Hos oss kan du søke gebyrfritt* lån uansett hvilken bil du vil kjøpe. Vi finansierer både nye og brukte biler som ikke er eldre enn 6 år. Det gir deg gode muligheter til å finansiere kjøpet og realisere bildrømmen.

Slik får du lavere rente

Fikk du ikke et godt tilbud første gang du søkte? Ingen fare – det er heldigvis mye du kan gjøre for å påvirke renten, så lenge du er villig til å ta noen grep.

Renten blir beregnet individuelt basert på søkerens økonomi og personlige opplysninger. Hvis tilbudet om rente var høyere enn du hadde sett for deg, er det viktigste du kan gjøre å bedre din egen økonomi og søke igjen på et senere tidspunkt.

Du kan blant annet:

 • Refinansiere forbruksgjeld
 • Slette betalingsanmerkninger
 • Søke sammen med en medlåntaker
 • Spare til en større egenkapital

Dette er gode grep som vil gi deg en ryddigere personlig økonomi, som igjen gir deg en bedre kredittscore. Med andre ord vil du være en mer attraktiv låntaker. Søk igjen hos Dittbillån.no når ting har bedret seg, og se selv om du får det beste billånet.

Større egenkapital gir det billigste billånet

Det kan være lurt å spare opp litt ekstra penger på forhånd. Da får du nemlig vår aller beste rente – og blant landets billigste billån. Med lav rente blir ditt bilkjøp så billig som mulig.

Billån med minimum 50 % egenkapital

 • Nominell rente: 4,75 %
 • Effektiv rente: 4,65 %

Billån med minimum 35 % egenkapital

 • Nominell rente: 4,75 %
 • Effektiv rente: 4,85 %

Over ser du to ulike renter og ulike tall. Det kan ofte være forvirrende å lese om renter på lån. Derfor har vi laget en innføring som gjør det mindre komplisert. Les mer om renter under.

En innføring i rente på billån

Hatchback Car travel driving road trip of woman summer vacation in blue car at sunset,Girls happy traveling enjoy holidays and relaxation with friends together get the atmosphere and go to destination

Som lånekunde hos Dittbillån.no er det to renter du vil bli presentert for, og som det er nyttig å vite noe om. Disse er:

 • Nominell rente
 • Effektiv rente

Nominell rente: grunnrente

Nominell rente er grunnrenten på et lån, og styres blant annet av gjeldende markedspris og den økonomiske situasjonen i landet for øvrig, i tillegg til våre interne retningslinjer for utlån.

Effektiv rente: grunnrente + ekstra kostnader

Effektiv rente er den nominelle renten i tillegg til eventuelle gebyrer og kostnader som følger med lånet. Derfor er det nyttig å kjenne til begge rentesatser når du søker lån.

Norges billigste billån?

Dittbillån.no er gebyrfritt* og tilbyr nominell rente fra 4,75 % og effektiv rente fra 4,65 % ved 50 % egenkapital. Det betyr at vi kanskje har landets beste rente på billån akkurat nå, og kan gi deg svært gode betingelser. Gjør drømmen til virkelighet i dag, og se om du også får det beste lånet fra Dittbillån.no. Søknaden er uforpliktende og kostnadsfri og du hører fra oss på dagen.

Beregn månedsbeløp og rente med billånskalkulatoren

Photo of positive cheerful girl ride drive car town route wait traffic jam listen, music sound try dance feel excited

På toppen av denne siden finner du billånskalkulatoren vår. Dette er et nyttig verktøy for deg som er ute etter best billån. Bruk denne til å beregne:

 • Hva du må betale per måned
 • Hvilken rente du får med pengene du har spart
 • Hvor mye egenkapital du trenger

Hva du må betale per måned

Hva du må betale per måned avgjøres av nedbetalingstid, egenkapital og rente. Kortere nedbetalingstid gir høyere månedsbeløp. Mer egenkapital gjør at beløpet du trenger å betale ned er mindre.

Dessuten påvirker egenkapital rente, som igjen påvirker det totale beløpet. Med vår laveste rente betaler du mindre per måned. Kalkulatoren er et nyttig verktøy for å finne ut hvor mye nedbetalingen kommer til å påvirke din privatøkonomi.

Hvilken rente du får med pengene du har spart

Før du søker hos oss har du kanskje spart en stund? Med kalkulatoren finner du ut hvilken rente du kan få med det du har spart. Det billigste billånet får du med minst 50 % egenkapital.

Hvor mye egenkapital du trenger

Har du funnet drømmebilen? Da kan du fylle inn prisen for å se minimumsbeløpet du må ha spart opp før du søker lån til bil. Dette er også et nyttig verktøy om du står mellom to biler i ulike prisklasser. Med kalkulatoren får du hjelp til å finne ut hvilken bil du skal velge.

Billån til alle typer biler – ny, brukt og elbil

Driving car on a forest asphalt road among trees

Hos oss får du billån til alle slags biler. Ny bil, brukt bil, elbil og hybrid. Hos oss kan du låne inntil 2 000 000 kr. Dette dekker de fleste prisklasser i det norske markedet – sportsbiler, familiebiler, SUV-er og de nyeste elbilene.

Vi krever kun at bilen ikke er mer enn 6 år gammel. I tillegg må bilen være forsikret. Du stiller også med pant i bilen. Pant i bilen – også kjent som sikkerhet i bilen – gir trygghet for den som låner ut penger. Dette fører også til lavere renter enn et lån uten sikkerhet, som for eksempel et forbrukslån.

Du trenger ikke grønt billån for å kjøpe elbil

Elbiler er i vinden som aldri før. Elektrifisering av bilparken og transporten er et viktig ledd i klimakampen. Flere og flere tenker miljøbevisst og kjøper elbil. Vi ser også at de mest avanserte og mest moderne bilene ofte er elektriske – dette er selvsagt også en viktig grunn til at de har blitt så populære.

Mange lurer på om vi tilbyr grønt billån. Det gjør vi ikke, men du trenger heller ikke et grønt billån for å kjøpe elbil. Ofte er et grønt billån gunstigere enn vanlige billån. Hos oss får du landets billigste billån – enten du kjøper elbil eller andre biltyper.

Med vårt lån blir ditt bilkjøp billigst mulig.

Hvem er vi?

Dittbillån.no er en lånetjeneste fra AS Financiering som gir lån til biler yngre enn seks år, med minimum 35 % i egenkapital. Oppfyller du disse vilkårene får du kanskje markedets beste lån til bil hos oss.

AS Financiering er et finansieringsselskap med tradisjoner helt tilbake til 1930. Hos AS Financiering får du et godt lånetilbud, uansett hvilken bil du vil kjøpe. Du får lån til nye og brukte biler, motorsykler, veteranbiler og campingvogner med pant i låneobjektet som sikkerhet.

AS Financiering er et heleid datterselskap av Sparebanken Øst, en av Norges største alliansefrie sparebanker.

Kontakt oss i dag

Har du endelig funnet drømmebilen, men mangler finansiering? Få lånet til gunstige vilkår med Dittbillån.no. Vi tilbyr et av markedets beste billån. Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål til vårt produkt. Vi ser fram til en uforpliktende og hyggelig prat!

Søk billån

Ofte stilte spørsmål

Hvordan signerer jeg lånedokumentene?

Du må ha BankID for å signere lånedokumenter hos oss. Dersom du ikke har dette, kan du kontakte banken din eller besøke www.bankid.no. For å lese dokumentene trenger du oppdatert programvare for å lese PDF-dokumenter.

Kan jeg bruke lånet på en annen bil enn den jeg søkte på?

Du kan endre registreringsnummer helt frem til signeringsprosessen starter. Biltype og modell vil da endre seg automatisk i systemet vårt. Du må imidlertid ha bestemt deg for bil før du signerer lånedokumentene.

Hva skjer etter jeg har signert?

Etter at du har signert lånedokumentene elektronisk, må du laste opp kopi av kjøpekontrakten.

Hva skjer hvis selger ikke vil omregistrere bilen?

Dersom selger ikke vil omregistrere bilen, må du signere elektronisk og laste opp kjøpekontrakten. Når dette er gjort, kan selger kontakte oss for bekreftelse av utbetaling av lånet så snart bilen er omregistrert og omregistreringsavgiften betalt.

Må jeg ha forsikring på bilen for å få billån?

Ja, vi krever at du tegner forsikring når du skal kjøpe bil med vårt billån. Alle norske kjøretøy må ha ansvarsforsikring, men kaskoforsikring gir ekstra trygghet. Kaskoforsikring dekker det samme som ansvarsforsikringen, i tillegg til skader på egen bil. Derfor kan kaskoforsikring være spesielt nyttig hvis du skal kjøpe ny bil.

Må bil og forsikring stå på låntakers navn?

Ja, både lån- og forsikringstaker må stå i samme navn.

Hva skjer dersom det er lån eller andre heftelser på bilen?

Dersom bilen har lån eller andre heftelser på seg, må selger sørge for å innhente opplysninger om innløsningssum. Dersom de totale heftelsene er høyere enn det nye lånebeløpet hos oss, må denne andelen innbetales til panthaver før vi utbetaler lånet.

Når utbetales lånet?

Lånet utbetales straks følgende er utført:

 • Lånedokumenter er signert elektronisk
 • Kopi av kjøpekontrakt er lastet opp
 • Bilen er omregistrert og omregistreringsavgiften er betalt
 • Bilen er fri for heftelser, evt. dokumentasjon i forhold til heftelser er lastet opp

Hva betyr “pant i bilen”?

Uttrykket “pant i bilen” betyr at du stiller med sikkerhet i bilen – litt som når du sikrer boliglånet med boligen du kjøper. Dette gir en trygghet om at utlåneren får tilbake pengene dersom noe skulle gå galt med nedbetalingen. Pant i bilen fører ofte til lavere rente. På et lån uten pant i bilen – som et forbrukslån – må utlåneren øke rentene for å få den samme tryggheten.

Hva er nominell rente?

Nominell rente er grunnrenten på et billån. Nominell rente settes av utlåner og styres av verdensøkonomien. Hos oss får du lån med nominell rente fra 4,75 % .

Hva er effektiv rente?

Effektiv rente er nominell rente pluss avgifter, gebyrer og andre kostnader. Gebyrer som etableringsgebyr og termingebyr er eksempler på kostnader som øker effektiv rente. Hvis du inngår avtalegiro eller eFaktura hos oss, slipper du slike gebyrer. Da må du kun betale en tinglysningsgebyr til det offentlige på kr. 1051.

Nettopp derfor kan du se at det er lite forskjell mellom nominell og effektiv rente hos oss. Hos andre kan det ofte være store forskjeller mellom ulike renter.

Bør jeg kjøpe ny eller brukt bil?

Med vårt billån kan du kjøpe ny bil eller brukt bil – så lenge den ikke er eldre enn 6 år. Mange lurer på om de bør kjøpe ny eller brukt bil. Enkelt forklart kan du spare penger på reparasjoner med ny bil, men verditapet er høyere og bilen er dyrere. Med en gammel bil kan reparasjonene bli dyre, men verditapet er ikke like dramatisk og bilen er billigere.

Hvor lang nedbetalingstid kan jeg få?

Med et lån gjennom Dittbillån.no får du inntil 5 års nedbetalingstid. Lengre nedbetalingstid fører til et lavere månedsbeløp. Med 5 år har du god tid til nedbetalingen. Da slipper du at bilkjøpet blir en stressende faktor i hverdagen.

Tilbyr dere grønt billån?

Nei, vi tilbyr ikke grønt billån. Det betyr ikke at du ikke kan kjøpe elbil med vårt billån. Du trenger nemlig ikke et eget grønt billån når du skal kjøpe elbil eller hybrid. Faktisk er vårt lån blant landets billigste billån – uansett type bil.

Søk billån

*Forutsetter inngåelse av avtalegiro eller eFaktura. I tillegg kommer tinglysningsgebyr kr. 1051.