Billånskalkulator

Se hvor mye du kan låne med vår billånskalkulator, og gå enkelt videre til lånesøknaden. Dittbillån.no hjelper deg med finansiering av ny eller brukt bil.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert

Se hva lånet koster med en billånkalkulator

Over kan du bruke vår billånskalkulator før du søker. Det er praktisk hvis du vil vite hva lånet koster og hvor mye du kan låne på forhånd. Vi anbefaler at du tester deg litt frem før du går videre til lånesøknaden.

Hva viser billånskalkulatoren?

Kalkulatoren viser deg:

 • Hvor mye du kan låne
 • Hvor mye du må ha i egenkapital
 • Hvor lang nedbetalingstid du kan få
 • Hvor mye du må betale per måned
 • Hvilken rente du får

Vi vil understreke at billånkalkulatoren kun viser deg et estimat. Du må sende inn en søknad for å få vite nøyaktig hva du kan få i rente, og om hele beløpet du søkte om å låne ble innvilget.

Lurt å bruke billånskalkulator

Happy couple traveling by car on the road in the summer.

Fordelen med å bruke en kalkulator før du søker lån, er at du kan planlegge økonomien din på lang sikt. Du får et estimat over kostnader knyttet til lånet, og kan bruke disse til å beregne hvor mye du kan ta i lån.

Etter at du har gjort denne beregningen, blir det enklere å finne en passende bil å kjøpe. Derfor er det lurt å teste seg frem med kalkulatoren. Legg inn forskjellige beløp under egenkapital og renter, og endre nedbetalingstid, så ser du hvordan kostnadene endrer seg.

Dittbillån.no – Norges billigste billån

Hos oss kan du få så lav rente som 4,95 % . Dette er landets laveste. Dersom du betaler med avtalegiro eller eFaktura, er det helt gebyrfritt*.

Alle biltyper

Vi hjelper deg å kjøpe ny bil, eldre bil og brukt bil. Vil du tenke på miljøet når du kjøper bil? Du trenger ikke grønt billån for å kjøpe elbil. Vi finansierer alle bildrømmer.

Les mer: Gebyrfritt billån

Hvorfor får jeg bare et estimat?

Dette er fordi renten er individuell. Med andre ord undersøker vi dine forutsetninger som låntaker, og gir deg en kredittscore basert på dette.

 • Dersom du får en god score, får du lavere rente.
 • Får du derimot en dårligere score, vil også renten bli høyere.

Forhold som avgjør kredittscoren din er blant annet betalingsevne og -historikk, hvor mye du har i gjeld og hvor mye du eier. Sender oss en søknad vil du motta et personlig rentetilbud innen kort tid.

Forskjellen mellom nominell rente og effektiv rente

I forbindelse med billån er det to renter det er viktig å kjenne til: Nominell rente og effektiv rente. Les videre for å lære deg forskjellen.

Nominell rente

Nominell rente er grunnrenten på et lån, og bestemmes blant annet av markedspris og bankens interne retningslinjer.

Effektiv rente

Effektiv rente er den nominelle renten, i tillegg til alle gebyrer og kostnader som måtte følge med på lånet. Dette kan for eksempel være etableringsgebyr eller termingebyr. For å se hva lånet faktisk kommer til å koste i måneden, er det derfor den effektive renten du skal se på.

Kan jeg påvirke renten?

Ja, du har absolutt mulighet til å påvirke hva du får i rente. Fikk du ikke så lav rente som du forventet da du søkte, er det mye du kan gjøre for å bedre situasjonen. Du kan blant annet:

 • Refinansiere forbruksgjeld
 • Slette betalingsanmerkninger
 • Søke sammen med en medlåntaker
 • Spare til en større egenkapital

Ved å rydde opp i privatøkonomien din vil du få en bedre kredittscore, og dermed mulighet til å få lavere rente. Gjør de nødvendige grepene for å bedre den økonomiske situasjonen din, og søk igjen på et senere tidspunkt.

Slik søker du Norges billigste billån

Attractive young happy bearded man smiling to the camera over his shoulder showing thumbs up posing near his new automobile at the car dealership copyspace consumerism buying driving owner.

Fra billånskalkulatoren klikker du deg enkelt videre til lånesøknaden. For at pengene skal utbetales må du signere lånedokumentene elektronisk og laste opp kjøpekontrakten. Selger må omregistrere bilen og omregistreringsavgiften må betales før lånet kan utbetales.

Hva koster lånet per måned?

Bruk billånskalkulatoren til å beregne hva lånet kommer til å koste per måned. Det er lurt å beregne lånets kostnader før du i det hele tatt søker om lån, slik at du kan være sikker på at du klarer utgiftene ved siden av de vanlige regningene dine.

Trenger du hjelp er det selvfølgelig bare å ta kontakt. Vi gleder oss til å hjelpe deg med å realisere bildrømmen!

Søk billån

*Forutsetter inngåelse av avtalegiro eller eFaktura. I tillegg kommer tinglysningsgebyr kr. 1051.