Beste rente billån

Ser du etter beste rente på billån? Dittbillån.no har blant de beste og billigste billånene i landet. Rente fra kun 4,55 %.

Velg "kaskofritt" hvis du har tenkt å forsikre med ansvarsforsikring eller delkasko.

kr/mnd
Nominell rente
Effektiv rente
Søk lån
Alle gebyrer er inkludert

Hvordan får du beste rente på billån?

Mange lurer på hvor de får beste rente på billån. Mange lurer også på hvor de får det billigste lånet. DinePenger sammenlignet billån for å finne det billigste. Dittbillån.no fra AS Financiering kommer best ut i sammenligningen (12.06.20).

DinePenger skriver:

Etter noe nøling har boliglånsrentene blitt kuttet i hytt og vær etter at koronakrisen ble et faktum. Men hva med billån? Slik bør du finansiere billån nå.

Norgesferie er blitt ferieplan nummer én blant nordmenn, og de som ikke allerede har bil eller trenger en oppgradering, er aktuelle bilkjøpere. Men hvordan får du ny bil på den billigste måten?

Best ut per mandag formiddag kommer Dittbillån.no (AS Financiering) med en billånsrente på 2,53 prosent, riktignok med krav om 50 prosent egenkapital. Lene Drange mener dette er en god «deal» for dem som ikke har mulighet til å ta opp lån til bilen gjennom boliglånet.

Blant Norges billigste billån

Du kan gjerne sammenligne oss med andre selskaper på Finansportalen.no. Billigste billån og beste rente på billån henger altså sammen. Derfor har vi blant landets beste billån med rente fra kun 4,95 % . Dette gjør lånet vårt ekstra gunstig.

Noen kan føle seg fristet til å ta opp forbrukslån når de skal kjøpe bil. Her kan man få en veldig høy rente – iblant over 20 prosent. Med andre ord mye høyere enn vår beste rente på billån, på 4,95 % .

Samtidig er det andre faktorer som avgjør hvor billig et billån er. Vårt billån er nemlig også gebyrfritt*. Det er viktig å huske på at det finnes flere typer renter. Under skal vi forklare dette nærmere.

Beste rente på billån

Man skiller gjerne mellom nominell rente og effektiv rente. Det som kalles nominell rente er renten før man legger til gebyrer og avgifter. Mange aktører har for eksempel et etableringsgebyr. Slike gebyrer øker altså den effektive renten.

Andre faktorer kan også påvirke den effektive renten. For eksempel egenkapital og nedbetalingstid. Noen aktører har det som kalles 100 % finansiering. Dette betyr at man ikke trenger egenkapital for å finansiere bilkjøpet.

Slike lån kan være eneste mulighet om man ikke har egenkapital. Samtidig kan det lede til at renten blir høyere. Dittbillån.no vil tilby beste rente på billån. For å få til dette krever vi at du har minimum 35 % egenkapital.

Dette gjør at vi kan ha blant Norges beste renter på billån. I tillegg gir vi deg enda lavere rente om du har minimum 50 % egenkapital. Slik kan vi tilby vår aller beste rente – billån med rente fra 4,95 % . Ta en titt på våre lån under.

50 % egenkapital (vår beste billån-rente)

Nominell rente: 4,95 %
Effektiv rente: 4,65 %

35 % egenkapital

Nominell rente: 4,75 %
Effektiv rente: 4,85 %

Prøv billånskalkulatoren vår

I vår billånskalkulator kan du sjekke hvordan du får beste rente på billån. Denne beregner rente og månedsbeløp basert på lånesum, egenkapital og nedbetalingstid. Som nevnt vil høyere egenkapital påvirke renten. Med lånekalkulatoren kan du sjekke hvor mye.

Dette er også et nyttig verktøy for deg som lurer på hva månedsbeløpet ditt blir på. Kalkulatoren har altså tre parametre: pris, egenkapital og nedbetalingstid (år). Hver parameter har en egen “slider”. Disse kan du justere frem og tilbake som du ønsker.

Lånekalkulatoren er også et bra verktøy om du fortsatt er usikker på lånesummen. Kanskje du vurderer biler i ulike prisklasser? Da kan du prøve deg frem til du finner noe som passer bra for deg. Beste rente på billån får du altså med minimum 50 % egenkapital. Prøv deg gjerne litt frem.

Les mer om billånskalkulatoren.

Gebyrer og rente på billån

Beautiful couple hugging and smiling while standing near a car, with woman taking selfie using a smart phone outdoors

Noen lån har ekstra kostnader, gebyrer og avgifter. Dette kan som nevnt påvirke den effektive renten. For eksempel vil en etableringsgebyr gjøre lånet ditt dyrere.

For at du skal få beste rente på billån hos oss har vi kuttet slike gebyrer. Hos oss slipper du disse gebyrene om du betaler via avtalegiro eller eFaktura. Da får du verken etableringsgebyr eller termingebyr. Dette betyr at vårt billån er gebyrfritt*.

Dette er en annen grunn til at vi har beste billån. Med rente fra kun 4,95 % blir bildrømmen mulig å oppnå. Du trenger ikke lenger lete etter beste rente på billån. Den finner du her hos oss.

Billigste rente på billån – uansett biltype

Du kan bruke vårt lån til å kjøpe hvilken som helst bil. Skal du kjøpe noe splitter nytt? Eller ser du etter en pent brukt bil? Eller kanskje du er på utkikk etter en elbil denne gangen?

Billån gjennom Dittbillån.no vil gi deg beste rente på billån – uansett biltype. Noen aktører skiller mellom biltyper, og tilbyr for eksempel ulike vanlige billån eller et grønt billån. Dette kan gjøre at du får bedre renter på noen biltyper. Hos oss skiller vi ikke – her vil du uansett få beste rente på billån.

Kanskje du vil være mer miljøvennlig på veien? Elbilene blir bare bedre og mer populære. Noen ganger kan de være dyrere enn diesel- og bensinbiler, men det finnes også en rekke muligheter på bruktmarkedet.

Noe du lurer på?

Har du spørsmål? Du finner sikkert det du lurer på i Ofte stilte spørsmål-seksjonen under. Hvis du fortsatt har noe du vil spørre om kan du selvsagt mer enn gjerne sende oss en e-post på kunde@dittbillan.no.

Søk billån

Ofte stilte spørsmål om renter og billån

Bør jeg kjøpe ny eller brukt bil med billånet?

Når du skal kjøpe bil, er det viktig å ha finansieringen i orden. Du bestemmer selv om du bruker billånet på en ny eller brukt bil. Økonomi og behov vil avgjøre hva som er riktig for deg, men det er viktig å huske på at både nye og brukte biler har sine fordeler og ulemper.

Hvorfor bør jeg kjøpe ny bil?

En ny bil har som regel null slitasje, ettersom den kommer rett fra forhandleren. Du kan også være trygg på at du får en bil med gode kjøreegenskaper, ny teknologi og moderne utstyr.

Samtidig er det viktig å huske på verditap når du skal kjøpe ny bil. Verditapet på en ny bil er størst de 2-3 første årene etter at du har kjøpt den. Etter dette vil verditapet flate litt mer ut, men du vil aldri få solgt bilen for det du kjøpte den for.

Hvorfor bør jeg kjøpe brukt bil?

En brukt bil har flere fordeler en ny bil ikke har. Viktigst for mange er nok prisen. Denne er ofte mye lavere enn på nye biler. I tillegg taper ikke brukte biler verdi like fort som nye biler.

Bruktbiler har også enkelte ulemper. Turene til verkstedet skjer gjerne oftere og er dyrere. De aller dyreste reparasjonene kommer gjerne etter kjørte 100 000 km. Derfor kan det være lurt å se etter en bil som ikke er altfor gammel, og som ikke har kjørt lenger enn 100 000 km.

Kan jeg kjøpe elbil med deres lån?

Ja, du kan bruke vårt lån til å kjøpe elbil. Du kan også kjøpe hybrid, dersom du foretrekker det. Du kan bruke vårt lån til alle slags biler.

Tilbyr dere grønt billån?

Vi tilbyr ikke grønt billån, men det betyr ikke at du ikke kan kjøpe elbil eller hybrid med vårt billån. Andre aktører tilbyr grønt billån i tillegg til vanlig billån. Et grønt billån er gjerne billigere enn det vanlige.

Hos oss får du blant landets billigste billån uansett hvilken type bil du vil kjøpe. Med andre ord trenger du ikke et eget grønt billån. Hos oss får du lavere rente enn de fleste grønne billån på markedet tilbyr. Du kan bruke lånet på elbil eller hybrid – selv om vi ikke kaller det “grønt billån”.

Tilbyr dere billån med pant?

Ja, du kan få billån med pant i bilen. Det sikrer deg et rimeligere billån enn et lån uten pant i bilen – som for eksempel et forbrukslån. Et forbrukslån er et lån uten sikkerhet, og har derfor gjerne høye renter.

Hva betyr pant i bilen?

Pant i bilen, ofte kalt sikkerhet i bilen, betyr at du stiller med bilen som sikkerhet. Det fungerer på samme måte som et boliglån. Billån med pant gir utlåneren en trygghet, noe som videre fører til at utlåneren kan tilby lavere rente og andre gode betingelser. Med sikkerhet i bilen får du best rente på lånet.

Kan jeg kjøpe bil med forbrukslån?

Ja, det går an å kjøpe bil med forbrukslån, men da bør du være klar over at dette ofte er dyre lån. Det er fordi lån uten sikkerhet ofte har mye høyere renter enn lån med sikkerhet – som billån ofte er. Årsaken er at utlåneren må ha en viss trygghet for at lånet blir betalt tilbake. Derfor øker de rentene på lånet.

Hva betyr nominell rente?

Nominell rente er den renten du får før avgifter, gebyrer og andre kostnader er lagt til. Du kan gjerne kalle det en “grunnrente”. Nominell rente settes av utlåneren. Dette tallet påvirker hvor mye du får i effektiv rente.

Hva betyr effektiv rente?

Effektiv rente er nominell rente pluss andre kostnader. Dette kan for eksempel være gebyrer som etableringsgebyr og fakturagebyr. Slike kostnader er med på å øke den totale kostnaden for lånet ditt. Dersom en utlåner har mange ekstra kostnader, kan du se at det er stor forskjell mellom nominell rente og effektiv rente.

Hos Dittbillån.no er det liten forskjell mellom nominell rente og effektiv rente. Dette er fordi vårt billån er gebyrfritt* hvis du inngår avtalegiro eller eFaktura.

Hvordan får jeg lavest rente?

Hos oss blir rentene lavere med mer egenkapital. Eksempelvis: Med 35 % egenkapital får du en lav rente hos oss – effektiv rente på 4,85 %. Hvis du har 50 % egenkapital får du blant landets laveste rente – effektiv rente på 4,65 %. Slik tilbyr vi det som kanskje er landets billigste billån.

Hvor lang nedbetalingstid kan jeg få?

Vi tilbyr en nedbetalingstid på inntil 5 år. Innafor dette kan du selv velge hvilken nedbetalingstid du ønsker. Husk at lengre nedbetalingstid gir lavere månedsbeløp.

Hvor mye må jeg betale i per måned?

Månedsbeløpet avhenger av hvor dyr bil du kjøper, hvor mye penger du har spart opp og hvor lang nedbetalingstid du velger. En lavere pris på bilen betyr også et lavere månedsbeløp. Mindre egenkapital gir høyere rente, som igjen gir et litt høyere beløp per måned. Nedbetalingstid påvirker hvor raskt du må betale ned hele beløpet.

Du kan enkelt få oversikt over estimert beløp per måned ved å bruke billånskalkulatoren øverst på denne siden. Der kan du fritt endre på pris, egenkapital og nedbetalingstid.

Har dere et renteeksempel?

Ja, du kan se på eksempelet under:

Rente 4,95 % lånebeløp kr. 150.000,- tinglysningsgebyr kr. 1.051,- nedbetalingstid 5 år, eff. rente 4,65 % Månedlig terminbeløp kr. 2.819,- totalt innbetalt kr. 169.169,-

Hvordan signerer jeg lånedokumentene?

Du signerer lånedokumentene med BankID. Dette kan du få fra banken din. Ta kontakt med banken dersom du ikke har BankID, eller les mer på BankIDs sider. I tillegg trenger du et program som kan lese PDF-er (ofte innebygget i nettleseren).

Kan jeg bruke lånet på en annen bil enn den jeg søkte på?

Ja, det kan du. Du kan faktisk endre registreringsnummer helt frem til du skal signere. Systemet finner bilen automatisk og oppdaterer biltype og modell. Husk at du må ha riktig registreringsnummer på plass før du signerer.

Hva må jeg gjøre etter jeg har signert lånedokumentene?

Etter du har signert, må du laste opp kopi av kjøpekontrakten. Deretter vil vi utbetale lånet så snart kjøretøyet er omregistrert (og omregistreringsavgiften betalt).

Hvordan sender jeg inn disse dokumentene?

Du må aller først skanne dem. Vi godtar både PDF-filer og ulike bilde-filtyper. Dersom du skal laste opp dokumentene som bilde, må de være i png, jpg, gif eller tiff. Klikk på “Last opp”.

NB! Hver fil kan ikke være større 5120 kb. Du kan justere kvaliteten når du skanner, eller skalere ned bildet i etterkant.

Selger vil ikke omregistrere bilen. Hva gjør jeg?

Noen selgere ønsker en trygghet på at de får pengene sine før de omregistrerer bilen. Dersom selger ikke vil omregistrere, kan vi hjelpe deg. Du følger samme prosedyre som over. Når dette er på plass, kan du be selger ta kontakt med oss.

Vi bekrefter at pengene utbetales med en gang bilen er omregistrert (og omregistreringsavgiften betalt).

Må bilen være forsikret?

Ja, du må tegne forsikring for å søke lån til bil hos oss. Da er du samtidig sikret at forsikringen dekker eventuelle skader på bilen dersom du eller en annen trafikant er uheldig.

Må forsikring og lån registreres på samme person?

Ja, forsikringstaker og låntaker må være samme person når du søker lån til bil hos oss.

Hvem driver Dittbillån.no?

Dittbillån.no tilbys av AS Financiering – et av Norges eldste finansieringsselskap. AS Financiering ble stiftet i 1930, og vi har derfor lang erfaring med finansiering av alt fra biler til motorsykler, båter og caravan. Videre er AS Financiering et heleid datterselskap av Sparebanken Øst, en av landets største alliansefrie sparebanker med 29 kontorer spredt over Østlandet.

Hos Dittbillån.no kan du være trygg på at du får den oppfølgingen du trenger underveis. Vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål om våre billån. Send en e-post på kunde@dittbillan.no, så svarer vi deg så fort vi kan.

* Forutsetter inngåelse av avtalegiro eller eFaktura. I tillegg kommer tinglysningsgebyr kr 1051.